top of page

”Verdens bedste ord er dansk”, sagde en finsk journalist til mig en gang, ”og det er pyt"


Det måtte jeg lige have en nærmere forklaring på, og så fortsatte hun.

”Jeg synes, at I er såå heldige, at I har pyt at gøre godt med, når noget driller. Pyt kan I bruge som en slags verbal førstehjælp til at dæmpe vrede og irritation. Pyt tager ligesom toppen af stærke følelser og sænker blodtrykket. Efter jeg lærte pyt at kende bruger jeg det tit til at stoppe mig selv fra et surt udbrud, og det virker hver gang, uanset om det er mig selv eller andre, som jeg bliver irriteret på.”


Det mindede mig om forskellige mennesker, jeg har mødt igennem tiden, som kunne have stor glæde af bare en gang i mellem at sige et lille pyt, inden de ’går i udbrud’ og taler grimt til enten sig selv, kollegerne, kæresten eller chefen for den sags skyld.


Dejlige mennesker, der kunne undgå selvbebrejdelser, beklagelser og søvnløse nætter, hvis de lidt oftere brugte pyt til at stoppe op et øjeblik, inden de talte. Til ind i mellem at lade noget passere i stedet for at reagere på alt, stort og småt.


Derfor hjælper jeg folk med at finde deres pytknap. Her kan du lytte til min :-)
24 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commentaires


bottom of page