top of page

Sig noget andet, end du plejer

Opdateret: 21. sep. 2022


Jeg hører tit nogen sige, at du ikke kan lave om på andre, kun på dig selv. Jeg er personligt en større tilhænger af denne version: ”Du kan ændre andres adfærd ved at ændre din egen”.


Det er rigtigt, at vores personlighed i store træk ikke er til at forandre. Grundlæggende er vi, som vi er.


Til gengæld kan vi ændre vores kommunikation og vores tilgang til andre mennesker. Og når vi gør det, kan vores omgivelser ikke fastholde deres normale svar. Det gælder også i forholdet til din daglige leder.


Føler du ikke altid, at du og dine behov ikke bliver tilgodeset af din chef, er der med andre ord ikke andet at gøre, end at gøre noget andet, end du plejer. Også selvom du synes, at det er din leder, der er problemet og din leder, der skal opføre sig anderledes. Og selvom du føler, at du forgæves har prøvet at trænge igennem mange gange.


Umiddelbart kan du tænke, at det overhovedet ikke er muligt at ændre din chefs adfærd over for dig, men det er det. Det kræver dog, at du er åben for at afprøve nye måder at tilgå din chef på. Kan du omforme dit utilfredse problemfokus til et konstruktivt løsningsfokus, når du taler med chefen, har du langt flere muligheder for at blive hørt.


Jeg påstår ikke, at denne tanke- og følelsestransformation er nem, fordi man let kan blive handlingslammet af egne fastfrosne, negative tanker og følelser. Men det er ikke umuligt, og det er grunden til, at jeg har skrevet håndbogen ’Gi’ dig selv en god chef’. Den er fyldt med indsigtsgivende metoder og praktiske redskaber, der kan omforme negative følelser og tanker til konstruktive løsningsforslag og med konkrete formuleringer, der kan få chefen til at lytte til dig og opfylde dine ønsker og behov.


En ny approach til din chef kommer jer begge to til gode, men det er først og fremmest for din egen skyld, dit helbred og din arbejdsglæde, at du selv skal starte processen. Du finder bogen på: https://muusmann-forlag.dk/giv-dig-selv-en-god-chef/


Foto: Naresh Nayak36 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page