top of page

Ny bog – Gi’ dig selv en god chefGi’ dig selv en god chef er samling praktiske og konkrete redskaber, der sigter på at forbedre relationen mellem medarbejdere og deres chefer. Det er i hvert fald min mission med den håndbog, som jeg udgiver til marts på Muusmanns forlag og som i skrivende stund er på vej til trykkeriet.


Træt af, at chefen fylder for meget i dit liv? Bogen er til alle medarbejdere, der er trætte af, at deres chef fylder uhensigtsmæssigt meget i deres liv. Medarbejdere med tegn på mistrivsel som mavepine, søvnløshed og uro i hovedet, hvor negative tanker om chefen og arbejdet kører i ring, så snart hjernen har et ledigt øjeblik. De har prøvet at tale med deres leder om problemerne, men har oplevet utilstrækkelig støtte eller utilfredsstillende prioriteringer, og samtalerne har medført følelser som irritation og magtesløshed. Her er et kort rids af nogle af bogens hovedpointer.


Det handler om dig selv Du kan ikke ændre på andre end dig selv, men omverdenen ændrer uvægerligt sin respons i samme øjeblik, som du ændrer din tilgang til den. Du kan altså kun ændre på din chef, ved at forandre dig selv, når du er på job. Derfor tager bogen udgangspunkt i, at du er villig til at lade dig inspirere til at tænke og handle anderledes. Og blive det, du fortjener: Set, hørt og anerkendt.


Du skal afgiftes for at kunne tænke klart For at du kan tænke konstruktive tanker, må du først igennem mental afgiftning, fordi negative tanker og følelser spærrer for gode løsninger. Du må også øge din empati for din leder. Chefen er kun et menneske, lige som dig selv. På godt og ondt. Hvordan er det mon at være i din leders sko?


Erkend, at du selv er eksperten på dit arbejdsliv, ikke din chef Du må også tage alvorligt, at det er dig, der er eksperten i dit arbejdsliv. Det dig, der er i afdelingen på daglig basis og dig, der kender dit arbejdsområde til bunds. Det er dig, der præcist ved, hvad du har af opgaver, og hvad de kræver for at blive løst. Det vil sige, at det dybest set er dig, der bedst kender de gode løsninger på dine udfordringer, ikke din chef.


Dine løsningsforslag skal virke på flere niveauer Kan du fremlægge løsninger i stedet for problemer, står du generelt stærkere. Finder du derudover på løsninger, der rækker ud over dig selv, som også hjælper chefen og din organisation, øges dine chancer betragteligt for at gennemført dine forslag.


’Gi’ dig selv en god chef’ er din træningshåndbog Hverken følelsesmæssig afgiftning, øget empati eller nye gennemtænkte løsningsforslag kommer af sig selv, men gennem refleksioner og træning kan du nå rigtig langt. Og det er her ’Gi dig selv en god chef’ kommer dig til hjælp med øvelser, redskaber og konkrete formuleringer, som du kan bruge direkte i din nye tilgang til din leder.

244 visninger1 kommentar

Seneste blogindlæg

Se alle

1 Comment


M B
M B
Jan 24, 2022

Hvor kan den købes? Elller er der et link til a forud bestille?

Like
bottom of page