top of page

Mobilstress 1 - De små skridt

Sådan kommer du af med mobil-stressen eller 'De små skridts metode'.Hver morgen undres jeg over hvor mange mennesker, der er samlet i metroen, og hvor stor den samtidige stilhed er.


Langt hovedparten af dem, jeg følges med, har gang i mobilen med propperne sat selvisolerende i ørerne. Når jeg kigger nysgerrigt på, hvad min sidemand er optaget af, bliver jeg gang på gang overrasket. Alle ser ud som om, det er noget virkeligt vigtigt, der kører på skærmen, men for tre ud af fire ser det ud til at være et spil, Facebook, Instagram eller en underholdningsserie. Resten er allerede mødt på job og besvarer arbejdsmails...


Et wake up call

Når jeg står der og stirrer ud i luften, som den eneste passager, kommer jeg til at tænke på de mennesker, som jeg har rådgivet om, hvordan de kan skære ned på deres mobilforbrug for at undgå stress.


Mener du, at du ikke er afhængig af din mobil, kan du trykprøve dig selv via denne test. Måske får du et lille wake up call, lige som jeg gjorde.

Start med at lave om på én vane

Når det handler om personligt udviklingsarbejde, bør du efter min mening som hovedregel gå ud fra teorien om små skridts store virkning. Vil du lave forandringer, der holder, skal du ikke kaste dig ud i de store omvæltninger på en og samme gang. Flere store ændringer på én gang er ofte urealistiske og derfor også uholdbare.


Lykkes du med at lave om på bare én dårlig vane, styrker du derimod tro på, at du selv kan gøre en forskel. Det bliver nemt at tage endnu et skridt, og dét er forudsætningen for at turde mere.

Bliv kreativ - indfør mobilfri zoner Du giver din hjerne en tiltrængt pause, der lader den op, når du lader tankerne vandre i stedet for vedvarende at sætte hjernen på arbejde ved at kigge på og tage stilling til din mobil. Det er, når du ikke stimulerer hjernen med indtryk, at den kan udfolde sig. For eksempel med at finde konstruktive løsninger på dine problemer og udvikle kreative idéer.


Udover at frigøre hjernen, frigør du også tid til dig selv. Tid som du kan bruge på tanker og gøremål, der virkelig giver dig ægte værdi og glæde. Det handler kort sagt om at skabe mobilfrizoner.


Klik på linket nedenfor. Her har jeg samlet en række andre gode råd, som du kan få gavn af, hvis du gerne vil skære ned.Få mere inspiration

En undersøgelse peger på at cirka hver fjerde af os er stressede over vores mobilforbrug. https://pfa.dk/news-archive/2018/06/11/10/19/vores-mobilvaner-goer-os-stressede/


Jeg er blandt andre inspireret af doktor Imran Rashid, der har specialiseret sig i digital sundhed. Her bliver han interviewet til fagbladet Arbejdsmiljø https://mitarbejdsmiljo.dk/artikler/sluk-telefonen-og-faa-dit-arbejdsliv-tilbage


’Siempo – a launcher for humans’ er en app, der hjælper dig til at mindske antallet af forstyrrende apps, giv dig en lille notits, når du har været for længe på mobilen, dæmpe generende lys fra din mobil og meget mere.

6 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page