top of page

Skriv dig til større tilfredshed - Del 2: Sådan gør du

Skriveterapeutisk dagbogsmetode Find notesbogen frem af gemmerne eller beløn dig selv med en ny

Start med at få fat i en notesbog, som du kan skrive i, for du skal til en afveksling skrive i hånden. Det er vigtigt for din følelsesmæssige og mentale proces, at du skriver i langsomt tempo, hvor du kan nå at reflektere, mens du skriver.


Du starter og slutter dagen med at skrive

Metoden består af to dele. Morgenskrivning for at klargøre dig til dagen ved at komme af med de følelser du vågner op med, aftenskrivning for at tømme dig for forstyrrende tanker og følelser inden du skal i seng.


Du skal skrive i 15 minutter hver gang Det er tilladt at skrive i længere tid, men ikke i kortere tid end et kvarter. Er du uvant med at skrive og har svært at finde på noget, så skriv at du ikke ved hvad du skal skrive, ind til der kommer noget frem og som det gælder med alt andet bliver du bedre af at øve dig. Og behold pennen på papiret i mindst 15 minutter, det er det vigtigste.


Husk, at det du skrivere kun er til dig selv, det behøver hverken at være skønskrift eller høj sproglig kvalitet. Det vigtigste er at du begynder at skrive.


A: Morgenskrivning – så tidligt på dagen som muligt. Stå evt. et kvarter før op, hvis det er dét der skal til for, at du kan få tid og fred til at skrive.


1. Skriv hvordan du har det ved at beskrive:


  • dine tanker – hvilke tanker er du vågnet op med, hvad tænker du på lige nu,

  • dine følelser – hvad føler du lige nu, er du glad, ked af det, træt, vred, forvirret etc. og over hvad

  • din krop – hvad mærker du lige nu, er din krop afslappet eller anspændt, har du ondt nogle steder


2. Overvej og beslut dig for én handling, du vil foretage dig i dag for at få det en lille smule bedre. Beskriv det gerne kort, men alligevel detaljeret, hvad det er du vil gøre, hvordan, hvornår osv.


B: Aftenskrivning – så tæt på sengetid som muligt, men også inden du bliver for træt til at skrive. Hold 15 minutters pause fra sociale medier, tablets, tv og huslige gøremål. Giv dig selv 15 minutters oprigtig opmærksomhed inden du går i seng.


1. Skriv om, hvordan du har det ved at sætte ord på:


  • Dine tanker – hvilke tanker er du vågnet op med, hvad tænker du på lige nu,

  • Dine følelser – hvad føler du lige nu, er du glad, ked af det, træt, vred, forvirret etc. og over hvad

  • Din krop – hvad mærker du lige nu, er din krop afslappet eller anspændt, har du ondt nogle steder


2. Evaluer din dag Var dit mål fra i morges realistisk, for småt, for stort, hvad har effekten været at det, du har lavet i dagens løb, er der noget, du vil gøre anderledes i morgen.


2 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page