top of page

Gå ikke ind af chefens åbne dør, hvis du vil have et ja

Selvom din chef siger, at hans dør altid er åben, vil jeg råde dig til ikke altid at gå ind uanmeldt. Det gælder f.eks., når du af den ene eller anden årsag er presset og føler sig tvunget til at foretage en prioritering af dine arbejdsopgaver. Eller hvis du har andre seriøse udfordringer på jobbet, som du gerne vil have løst eller gerne vil have bevilliget noget, der koster penge.


Når du går ind ad den såkaldt åbne dør, vil du stort set altid afbryde chefen i et eller andet, når du kommer ind med din udfordring. En mail, der skal skrives, et budget, der skal tjekkes eller møde, der skal forberedes. Denne afbrydelse midt i noget betyder, at hans hjerne er fuldt optaget, og at han egentlig ikke er i stand til at høre efter, hvad du siger i de første 10-20 sekunder, du taler.


Dernæst lægger dit problem sig ofte oven i alle mulige andre problemer, som chefen i forvejen tumler med. Han kan dermed opleve, at han nu får endnu et problem på halsen, hvilket skaber øjeblikkelig følelsesmæssig modstand inden i. Du risikerer at gå derfra enten uden løsninger, eller med en hurtig, men dårlig løsning, en utilfredsstillende prioritering, eller en direkte afvisning.


Du kan gå ind ad chefens åbne dør med småting, men jeg foreslår, at du fremover laver en rigtig aftale med din chef, inden du henvender dig om ting, der virkelig betyder noget for dig. Spørgsmål om mulighed for hjemmearbejde, mere uforstyrret tid på kontoret, færre opgaver, andre opgaver, ændringer i din arbejdstid og så fremdeles skal behandles med respekt. Fra chefen og fra dig selv.


Min anbefaling er, at du skal aftale et møde med chefen og helt kort (og venligt) forberede chefen på, hvad du vil tale om, så han ikke bliver overrasket. Forbered selv nogle gode løsninger inden mødet, i stedet for alene at lade chefen om at løse dine problemer. Kan du finde løsninger, der løser problemer for både dig og chefen, øger du yderligere dine muligheder for at få et ja. Og for mere arbejdsglæde.


I dette indlæg har jeg beskrevet chefen som en mand. De samme forhold sig gældende, hvis din chef er en kvinde.


i min kommende bog kan du læse flere gode råd om, hvordan du kan få din daglige leder til at høre efter, hvad du siger.

Gi' dig selv en god chef, der udkommer den 10. marts på Muusmann Forlag.63 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page