top of page

Får du for lidt?


3 nemme måder at få mere


Fortjener dine gode idéer, din indsats eller din dejlige personlighed mere opmærksomhed og anerkendelse fra din leder og dine kolleger? Så oplever du ind i mellem sikkert frustration, vrede og sårede følelser.


Du har heldigvis mulighed for at gøre noget ved det. Her er 3 nemme redskaber, der giver dig mere daglig arbejdsglæde og respekt fra din omverden.


De tre metoder er banale, og derfor har vi tendens til at glemme dem, men de er både enkle og effektive, og du har dem lige ved hånden, eller rettere sagt i munden. :-)

1. Giv det selv

Den nemmeste og hurtigste måde at få det, du gerne vil have, er, at du selv at starter med at give det. Den der giver mest, får mest igen, og du får det tilbage, som du selv sender ud. (Jeg beklager, hvis det er lidt irriterende, at jeg siger det, men det er jo sådan det er. Vi glemmer det bare...)


Se dig selv i spejlet et øjeblik og reflekter over, hvor god du selv er til at give noget på det personlige plan. Hvornår har du sidst rost eller anerkendt din leder eller en kollega, for hvad de gør eller hvordan de er? Hvornår har du senest givet omsorg til nogen henne på jobbet?


Start selv den positive spiral: Vær nysgerrig, opmærksom og rosende over for andre. Du vil hurtigt mærke den savnede påskønnelse og anerkendelse komme strømmende imod dig.


2. Tal højt om dine fortræffeligheder

I jantelovsland er det lidt forbudt at gøre væsen af sine succeser eller sig selv. Derfor tør du måske ikke risikere at blive anset for at være en pralhals. Eller måske går du lidt stille med dørene, fordi du ikke selv er vild med, når andre ’fører sig frem’. Det er en fejltagelse. Din leder og dine kolleger skal kunne se dig, hvis de skal have mulighed for at give dig den konstruktive feedback og anerkendelse, du har brug for.


Du behøver på ingen måde at gå over i det selvrosende. Det er rigeligt at fortælle din leder og dine kolleger faktabaseret og nøgternt om, hvad du har opnået, udført, tænkt, påvirket eller udviklet. Især til statusmøder, personalemøder og medarbejderudviklingssamtaler. Det er jo faktisk meningen med disse møder, og det er desuden virksomt, hvis du ses og høres.


Du kan også direkte efterspørge dine kollegers eller din leders feedback med spørgsmål som: -Hvad synes du om, det jeg sagde om xx-sag i dag? -Hvad synes du egentlig om, den måde jeg gør xx på? -Har du lyst til, at vi drikker en kop kaffe og giver hinanden feedback? Det trænger jeg til.


3. Sig hvad du trænger til

Din leder har travlt med 1000 ting, og har ofte svært ved at have opmærksomhed på den enkelte medarbejder. Derfor er din leder måske slet ikke klar over, hvor meget du savner at blive set, hørt og anerkendt.


Første skridt til at gøre din leder mere bevidst om værdien af at have dig med ombord er derfor at lade din leder lære dig bedre at kende, herunder at lederen kender til dine arbejdsrelaterede ønsker og behov.


Du kan derfor bede om hyppigere, korte møder med din leder, hvor du får løbende feedback. Her kan du løbende få din leders syn på din opgaveløsning, og lufte nye idéer og ønsker, der relaterer sig til din opgaver. På den måde bliver din leder mere opmærksom på dig, og du kan få konkret feedback, der kan gøre dig gladere såvel som dygtigere.


Der findes sikkert flere måder at gå til din problematik på, men dette var de tre virkningsfulde veje til mere anerkendelse og opmærksomhed på jobbet, jeg havde til dig i dag. Held og lykke med din indsats for at skaffe dig det, du længes efter og har brug for.


Ønsker du min hjælp til at kickstarte den positive spiral, er du selvfølgelig velkommen til at bestille en tid til coaching på telefon 27505780.

69 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page