top of page

De 3 værste ting, du kan gøre, hvis du vil have chefen til at høre efterOplever du, at du går forgæves til din leder efter hjælp til at prioritere i dine arbejdsopgaver. Lytter din chef ikke, når du kommer med gode forslag. Lover chefen dig noget, der aldrig bliver til virkelighed.


Der kan være mange årsager til dit uheld, men en af grundene kan være, at du begår en eller flere klassiske fodfejl, når du vil have chefen i tale.


Her er tre situationer, som mange ledere ikke bryder sig om, og som mindsker dine chancer for at trænge igennem.


1. Du overrasker din leder De færreste af os bryder sig om overraskelser, medmindre det er blomster og chokolade. Det gælder også din chef. Går du ind af din leders dør og beder om øjeblikkelige svar på komplekse problemer, føler chefen sig let presset. Pres føles ubehageligt og medfører oftere afvisning, end hvis man er forberedt på, hvad der skal ske. Planlæg derfor dine møder med chefen.


2. Du viser stærke følelser Stærke følelser kan virke skræmmende på din leder. Lederens primære fokus er på drift og produktivitet, og stærke følelser, lige meget om det er engageret entusiasme eller voldsom vrede, kan virke forstyrrende for dine muligheder for at trænge igennem til chefen med dine idéer eller frustrationer. Derfor: Hold dig til at tale om opgaverne.

3. Du giver din leder dine problemer Er din leder ny eller erfaren? Lige meget hvad, er det værste lederen ved at få serveret yderligere problemer, der skal løses. Ofte har din leder faktisk også dårligere forudsætninger for at løse dine problemer for dig, end du selv har. Mange ledere vil til gengæld gerne virke beslutningsdygtige, og du risikerer derfor, at din leder foreslår uigennemtænkte løsninger, der ikke hjælper dig optimalt. Du er selv eksperten på dit arbejdsliv, husk det 😊


Det er så let at ryge i fælden. Derfor elsker jeg at hjælpe medarbejdere med at kommunikere på en måde, der giver chefen lyst til at lytte.

42 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commentaires


bottom of page