top of page

Brænd den to-do-liste. Nu.


Der er skrevet bøger, artikler og holdt foredrag om den effektive to-do-liste og ’effektivitetsguruer ’ har tjent gode penge på at udvikle teorier om den helt rigtige en af slagsen.


I min rådgivning har jeg bestemt også mødt en del for hvem en to-do-liste har gjort deres dag mere effektiv og tilfredsstillende, men jeg har mødt lige så mange, for hvem to-do-listen er blevet en direkte pest.


Den bliver måske slet ikke skrevet længere, eller er blevet en seriøs stressfaktor, der ligger på bordet eller står på skærmen og råber ubehageligt op om, hvad man skal, bør eller føler sig forpligtet til at stride sig igennem i dag, i morgen, i næste uge. Lige så mange oplever, at listen bare bliver længere og længere og ender med at være en kilde til endnu større dårlig samvittighed.

Til dem, der har det sådan, siger jeg: ’Brænd den to-do-liste NU’.

Du både har det bedre og præsterer bedre, når du går efter, hvad du har lyst til Læs ikke, at jeg taler for, at folk bare skal dovne derudaf, men min påstand er, at alle trives bedre og præsterer og producerer mere, når de prioriterer at lave noget, de har lyst til. Eller sagt på en anden måde: Når de går efter også at tilfredsstille hjertet og følelserne, frem for kun fornuften.

Hvis du er en af dem, der vil have mere fra hånden, men har det træls med din to-do-liste, behøver du selvfølgelig ikke lige frem at sætte ild til den.

Men jeg foreslår, at du skifter den ud med en Ønskeseddel, som du får sat ord på ved at besvare disse to spørgsmål ved dagens begyndelse:

Hvad har jeg lyst til/ønsker jeg at gøre eller at udføre i dag? a. arbejdsmæssigt b. privat

Hvad vil give mig størst glæde at gøre i dag? a. arbejdsmæssigt b. privat

På denne måde får du udformet en venlig hensigtserklæring om, hvad du gerne vil igennem i dag, frem for det forpligtende ’disse punkter SKAL jeg igennem’ (ellers er jeg en fiasko…). Du er god ved dig selv lige fra morgenstunden, tager hele dig selv alvorligt.

Sådan en dosis af venlig selvbevidsthed lægger an til at tage hul på dagen med større overskud og glæde ved at gå til opgaverne.

Held og lykke med din ønskeseddel.

Det er også en god idé at begrænse antallet af ønsker pr. dag seriøst. Hvorfor, kommer jeg tilbage til i et kommende indlæg.

Det giver mening for mig at hjælpe andre til at finde større livs- og arbejdsglæde, og jeg sætter en ære i at yde kvalificeret og respektfuld sparring, der fokuserer på, at støtte dig til et (arbejds-)liv og en karriere, der gør dig glad hver dag.

9 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page